Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Naglasak rada Aquilonisa je na pronalaženju, prihvaćanju, uobličavanju, prikazivanju i širenju znanja.

Po(e)zitiva

Po(e)zitiva

P(O)EZITIVA je projekt pokrenut u suradnji Grafičke škole u Zagrebu i tvrtke Aquilonis, uz suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, s ciljem da se potakne literarno stvaralaštvo mladih fokusirano na nematerijalne teme.

 

Osmišljen povodom 120. godišnjice Grafičke škole u Zagrebu, otvoren je natječaj za pisanje poezije s naziva "Po(e)zitiva - stihovi mijenjaju svijet, budi i ti dijelom te promjene!". Na natječaj su se mogli prijaviti učenici srednjih škola u Zagrebu s jednom lirskom pjesmom. Uvjet natječaja je bio da progovaraju o pozitivnim temama i nematerijalnim vrijednostima. Pristigli radovi evaluirali su eminentni hrvatski autori koji su odabrali 5 radova, te će pomoći mladim autorima da usavrše svoj pjesnički izričaj.

 

Agencija za odgoj i obrazovanje podržala je ovaj projekt svojim pokroviteljstvom.


Odabrani radovi predstavljeni su javnosti u Grafičkoj školi Zagreb uz glazbeni program Gorana Stefanovića na gitari, a bit će izdana i zbirka svih prijavljenih radova kako bi ovaj hvalevrijedan trud zaživio kao trajna vrijednost.

 

Prezentacija projekta eSchool4S

U srijedu, 14. svibnja, od 11:00 do 13:00 u prostorijama L3A u Crnčićevoj 18 (u Zagrebu) održat će se prezentacija projekta eSchool4S (E-School for Sustainability in the Danube Region). Prezentacija je namijenjena nevladinim organizacijama, nastavnicima koji obrađuju održivi razvoj, predstavnicima nacionalnih agencija i ministarstava za obrazovanje i okoliš, novinarima te svim zainteresiranima koji se žele uključiti u projekt. 

 

Na projektu iz programa Comenius surađuje 10 partnera iz osam zemalja (Njemačka, Austrija, Slovačka, Madžarska, Hrvatska, Srbija, Rumunjska i Bugarska) pod vodstvom koordinatora iz Njemačke. Cilj projekta je pokrenuti međunarodnu mrežu koja će nastavnicima u Podunavlju omogućiti razmjenu iskustava, ideja tema, metoda... i pružiti im priliku da upoznaju praksu svojih kolega te se okušaju u sudjelovanju na projektu Europske Unije kako bi koncept održivog razvoja integrirali u kurikulum srednjih škola. Web učionica koju ćemo pokrenuti tijekom projekta omogućit će nastavnicima da svoju pripremu i provedbu sata obogate novim temama i sadržajima, pružiti priliku da koriste nove alate i nove tehnike podučavanja, pokrenu svoje vlastite projekte te iskoriste iskustvo svojih kolega kako bi motivirali i angažirali svoje učenike za rad na temama održivog razvoja. Projekt nije namijenjen samo nastavnicima, već i učenicima i cijelim razredima koji će dobiti priliku za sudjelovanje u regionalnom dijalogu, razmjeni mišljenja, debatama.

Svi nastavnici koji se uključe dobit će potpunu podršku i proći će trening kako koristiti novu platformu, ali sve će biti učinjeno na jednostavan i razumljiv način.

Uz razvoj IKT kompetencija kod učenika i nastavnika, važan elemenat ovog projekta je i razvoj jezičnih kompetencija kako učenika, tako i nastavnika pošto će se projekt i komunikacija unutar partnerskih zemalja odvijati na engleskom jeziku.

 

Tijekom tri godine (od početka 2014. do kraja 2016.), koliko je predviđeno da će trajati pokretanje web učionice, svi uključeni nastavnici imat će jedinstvenu priliku oblikovati platformu prema svojim praktičnim potrebama i utjecati na njen finalni izgled. Kako će platforma nastaviti samostalno djelovati i nakon završetka projekta i biti otvorena za korištenje nastavnicima iz svih zemalja Europske Unije, utjecaj uključenih nastavnika bit će izniman. Uključeni nastavnici imat će priliku i napredovati unutar mreže i od početne razine, od pristupnika do autoriziranih eSchool4S nastavnika. 

 

Mreža koja će se pokrenuti nije isključivo rezervirana za nastavnike, jer mreža neće biti samo međunarodna, već i na više nivoa i želi uključiti sve aktere kojima održivi razvoj potpada pod krug interesa ili djelovanja. Stoga je neizostavan je angažman svih aktera koji mogu doprinijeti razvoju teme održivog razvoja - od ministarstava, preko nacionalnih agencija, udruga ravnatelja do nevladinih organizacija čije je iskustvo u bavljenju održivim razvojem važan doprinos relevantnosti tema koje će se obrađivati.

 

Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na prezentaciji projekta, uključe se u diskusiju i postanu dio eSchool4S projekta!

 

Željeli biste sudjelovati, ali niste u Zagrebu ili ne možete u to vrijeme doći? Nema problema! Cijelu prezentaciju i diskusiju moći ćete popratiti putem Live Meetinga! Samo nam se javite na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a mi ćemo Vam poslati pristupne podatke i pomoći Vam ako je potrebno.

 

 

Detaljnije o vremenu i lokaciji:

Datum: 14.05.2014.

Vrijeme: 11:00 - 13:00

Mjesto održavanja: prostorije Life Long Learning Academy

Adresa: Crnčićeva 18, 10 000 Zagreb

Uzvanici: svi zainteresirani

 

O projektu možete pročitatati i na http://www.aquilonis.hr/Poslovanje/eschool4s.html ili na službenoj stranici projekta: http://eschool4s.eu/concrete/.

 

 

Noć knjige 2014. u L3A

Provedite i dan i noć uz knjige! Događanja u L3A će Vas provesti literarnom rutom Zagreba, potaknuti u Vama skrivenog pisca i dati mu pozornicu za čitanje radova, te Vam pružiti pregled suvremene hrvatske književnosti... Uz to, predstavljamo Vam i radove čitateljskog kluba koji je nastao u sklopu projekta "Once Upon a Time... In Europe!".
Program možete pogledati na: http://nocknjige.hr/

 

Literarna šetnja Zagrebom

Upoznajte i doživite najljepše trenutke hrvatske književnosti, najpoznatije književnike i njihove likove, prođite ulicama u kojima su živjeli, u kojima su stvarali, pročitajte njihove stihove, misli i priče… A sve to u zanimljivoj besplatnoj šetnji Zagrebom od 60 minuta!

Ispričat ćemo priče o životima i zanimljivostima najpoznatijih hrvatskih književnih pera i njihovim likovima i djelima (Zagorka, Šenoa, Krleža, Matoš, Ujević, Preradović, Vidrić, Gundulić, Marulić, Brlić-Mažuranić, Cesarić, Tadijanović, Šimić...),  posjetiti skulpture poznatih hrvatskih književnika, ulice u kojima su stanovali književnici ili poznati likovi iz njihovih djela, te čitati i recitirati njihove najpoznatije stihove i prozne odlomke.

Krećemo s Trga bana Jelačića, na početku Radićeve ulice u 09:00, 10:30 i 12:00 sati.

Pridružite nam se!

 

 

Vruća olovka

U 18:00 sati otvaramo radionicu kreativnog pisanja u grupi kako bi Vašem unutarnjem piscu pružili idealne uvjete izražavanja. Slijedi Mali poetski podij na kojem će nastali radovi biti pročitani, nakon čega slijedi Okrugljak na brzak, okrugli stol i razmjena dojmova, ideja i inspiracije.

 

Pisci na mreži - The best of!

U 22:00 sata prikazujemo odabrane trenutke iz ciklusa književnih susreta "Pisci na mreži" na kojima upoznajemo suvremene hrvatske autore, njihove osobne priče, tekstove, ali i razmišljanja o hrvatskoj i svjetskoj književnosti te novim trendovima i utjecajima.

Događanja će popratiti izložba radova čitalačkog kluba koji je nastao i djeluje u sklopu projekta "Once Upon a Time... In Europe!".

 

Pridružite nam se u srijedu 23.04.2014. uz tim projekta "Once Upon a Time... In Europe!" u Crnčićevoj 18. Prijave na: .

 

Miroslav Mićanović predstavljen na Poetry International

Naš dragi i vrijedan suradnik na projektu "Pisci na mreži", Miroslav Mićanović predstavljen je na stranici Poetry International, organizaciji posvećenoj predstavljanju kvalitetne poezije na svjetskoj razini.

 

Tekst o Miroslavu u cijelosti možete pročitati slijedeći poveznicu:

http://www.poetryinternationalweb.net/pi/site/poet/item/24181/Miroslav-Micanovic,

a više o projektu Pisci na mreži i aktivnostima koje su se unutar njega odvijaju na:

http://www.aquilonis.hr/Poslovanje/pisci-na-mrezi.html.

 

 

Projekt eSchool4S predstavljen na interdisciplinarnom skupu u Šibeniku

 

Na interdisciplinarnom skupu za nastavnike sociologije, politike i gospodarstva, filozofije i etike koji se održao 14. i 15. travnja u Šibeniku u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, mr.sc. Predrag Pale je predstavio projekt „eSchool4S – E-School for Sustainability in the Danube Region“ i izložio ideje koje čine osnovu projekta, njegovu organizaciju i tijek te očekivane ciljeve koje želi ostvariti. Koncept održivog razvoja strateški je važan za sve zemlje Europske Unije, a njegova interdisciplinarnost čini ga neizostavnom temom kako prirodnih, tako i društvenih znanosti. Uz  angažman stručnjaka i svih zainteresiranih strana te međunarodnu suradnju, dugoročan utjecaj projekta eSchool4S bit će vidljiv u njegovoj integraciji u srednjoškolski kurikulum.

 

Projekt se odvija pod vodstvom Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH, te u suradnji s partnerima iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Madžarske, Srbije, Bugarske i Rumunjske.

 

Više o projektu pročitajte na: http://www.aquilonis.hr/Poslovanje/eschool4s.html.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 2 od 5
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting