Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Ako ste mala organizacija, jeste li znali da ne morate imati svoje servere i softver, već da sve možete besplatno koristiti na Internetu?! laugh Pitajte nas o tome!

Projekt eSchool4S predstavljen na stručnom skupu u Zadru

Na stručnom skupu nastavnika biologije, kemije i geografije „Građanski odgoj i održivi razvoj“ koji se održao od 14. do 16. travnja u Zadru u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, mr.sc. Predrag Pale je predstavio projekt „eSchool4S – E-School for Sustainability in the Danube Region“ i iznio ideje koje čine osnovu projekta, njegovu organizaciju i tijek te očekivane ciljeve koje želi ostvariti. Koncept održivog razvoja strateški je važan za sve zemlje Europske Unije, a njegova interdisciplinarnost čini ga neizostavnom temom kako prirodnih, tako i društvenih znanosti. Uz  angažman stručnjaka i svih zainteresiranih strana te međunarodnu suradnju, dugoročan utjecaj projekta eSchool4S bit će vidljiv u njegovoj integraciji u srednjoškolski kurikulum.

 

Projekt se odvija pod vodstvom Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH, te u suradnji s partnerima iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Madžarske, Srbije, Bugarske i Rumunjske.

 

Više o projektu pročitajte na: http://www.aquilonis.hr/Poslovanje/eschool4s.html

 

Predrag Pale sudjelovao na Info@EduIII

Mr.sc. Predrag Pale sudjelovao je 14.04.2014. na stručnom skupu Info@EduIII koji se održao u Primoštenu. Info@EduIII - Informatika u obrazovanju III je stručni skup za nastavnike i učitelje računalstva u osnovnim i srednjim školama u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Osim predavanja pod naslovom "Profesionalna orijentacija ili Koga mi to proizvodimo za sutrašnje tržište (rada)?", mr.sc. Pale je sudjelovao i u okruglom stolu uz Kristijana Zimmera, Darka Jurekovića, Vinka Filipovića i Gorana Hajdina.

 

 

Poboljšavanje rezultata pretraživanja korištenjem meta podataka

Udruge AEP (eng. Association of Educational Publishers) i CC (eng. Creative Commons) ovih dana su objavile zajedničku suradnju koja bi trebala rezultirati definiranjem formata meta podataka za poboljšavanje rezultata pretraživanja Internet stranica.

Više...
 

Liječenje nesanice preko socijalnih medija

Istražitelji ispituju da li socijalne mreže poput Facebooka i Twittera mogu poboljšati postojeće terapije za nesanicu, depresiju i anksioznost. Stalni pristup prijateljima, obitelji i terapeutima mogu produbiti korisne učinke terapije.

 

Više...
 

Novi način za procjenu učenja

Profesori sveučilišta Carnegie Mellon University vodit će Measuring Learning Consortium, globalno udruženje ustanova koje osniva HP Catalyst Initiative. Glavni ciljudruženja je razvoj novih tehnologija za procjenu kompetencije studenata u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM).

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 3 od 5
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting