Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Jeste li znali da gotovo sav softver za vaše poslovanje možete koristiti besplatno, legalno?! surprise Pitajte nas o tome.

Liječenje nesanice preko socijalnih medija

Istražitelji ispituju da li socijalne mreže poput Facebooka i Twittera mogu poboljšati postojeće terapije za nesanicu, depresiju i anksioznost. Stalni pristup prijateljima, obitelji i terapeutima mogu produbiti korisne učinke terapije.

 

Više...
 

Novi način za procjenu učenja

Profesori sveučilišta Carnegie Mellon University vodit će Measuring Learning Consortium, globalno udruženje ustanova koje osniva HP Catalyst Initiative. Glavni ciljudruženja je razvoj novih tehnologija za procjenu kompetencije studenata u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM).

Više...
 
Studija prividnog svijeta potvrđuje 80 godina staru teoriju o odnosima među ljudima
Studija koju je proveo Kraljevski koledž u Londonu (ICL) u suradnji s Medicinskim sveučilištem u Beču i Institutom Santa Fe, potvrđuje psihološku teoriju nazvanu „Teorija strukturne ravnoteže“ (eng. Structural Balance Theory - SBT) koja tvrdi da su neki odnosi među ljudima stabilniji od drugih. U ovoj studiji su korišteni podaci o međudjelovanju igrača i igri „Pardus“ koja se odvija u prividnom svijetu. Ti su podaci puno detaljniji od drugih igara jer sadrže informacije o vrstama odnosa i o tome jesu li oni pozitivni ili negativni. Istraživanje pokazuje da pozitivni odnosi tvore stabilne ljudske mreže, potvrđujući tako, po prvi put, SBT teoriju. „Naše novo istraživanje pono detaljnije nego ikad prije otkriva ključne čimbenike stabilnih mreža“ , kaže Renauld Lambiotte iz ICL-a. Istraživači su analizirali podatke iz igre ispitujući pojedinačne mreže i odnose među svim mrežama. Istraživači sada koriste alate razvijene za ovo istraživanje, u ispitivanju velikih, složenih mreža kako bi otkrili obrasce komunikacije između milijuna korisnika mobilnih telefona. Više ...
 
Nove iPhone aplikacije pomažu u liječenju mentalnih bolesti

Nova generacija aplikacija za iPhone je u razvoju kako bi pomogla ublažiti mučne simptome mentalnih bolesti i anksioznosti. Ove aplikacije za mentalne bolesti mogu pomoći pacijentima u borbi protiv fobija ili otrežnjavanju. Omogućuju korisniku praćenje raspoloženja i iskustva te pružaju automatski savjet kako promijeniti negativna afektivna stanja. Također, sadrže dodatni izvor informacija koje mogu pomoći mentalno-zdravstvenom osoblju da donese psihološku procjenu.

Dimitri Perivoliotis, istražitelj sa sveučilišta University of Pennsylvania,tvrdi kako je aplikacija poput električnog terapeuta. Jedan primjer aplikacije je „Mobile Therapy“, koju je razvila dr. Margaret Morris, psihologinja u Intel Corp., a može se iskoristiti za praćenje trenutnog raspoloženja. Aplikacija pruža terapeutske vježbe disanja u rasponu od vizualizacije do progresivnog opuštanja mišića. Dva istražitelja sa sveučilišta Trinity College, Gavin Doherty i Mark Matthews, razvili su „Mobile Mood Diary“, namijenjen tinejdžerima koji pate od kliničke depresije. Još jedna slična aplikacija je „CBT MobilWork“, koji je razvila Judy Callan, istražiteljica na sveučilištu University of Pittsburgh, u suradnji s računalnim znanstvenicima na sveučilištu Carnegie Mellon University, a namijenjen je odraslima s teškim depresijama. Detaljan opis ovih aplikacija moguće je pronaći na stranicama portala TheProvince.

 
Sir Ken Robinson: Pokrenimo revoluciju učenja! PDF  | Ispis |  E-mail
Srijeda, 23 Lipanj 2010 00:00

Sir Ken RobinsonU ovom zajedljivom, zabavnom nastavku svog slavnog govora iz 2006. Sir Ken Robinson se zalaže za korjenitu promjenu od standardiziranih škola k personaliziranom učenju -- stvaranjem uvjeta u kojima će dječja prirodna nadarenost procvjetati. Više ...

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 4 od 5
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting