Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Nema više životne radosti u vama? Tijelo vam je ukočeno i umorno? Baš za nas takve, stvorili smo Oazu plesa i pokreta. Nisu to dosadne vježbe, niti frustrirajuće plesne škole. Nije to samo za mlade i spretne. To je za sve nas. Ma, morate doći bar jednom. A ako ipak nemate hrabrosti ili vjere da će vam biti ugodno, pišite nam o svojim željama i bojaznima.

Bilješka o piscu - Olja Savičević Ivančević

Olja Savičević Ivančević (Split, 1974) diplomirala je hrvatski jezik i književnost na zadarskom Filozofskom fakultetu. Piše prozu, poeziju, novinske kolumne. Za rukopis Nasmijati psa nagrađena je nagradom Prozak kao najbolji autor/autorica proze do trideset i pet godina; dobitnica je prve nagrade Ranko Marinković Večernjeg lista za kratku priču „Heroj“ te nagrade Kiklop za najbolju zbirku poezije Kućna pravila (2007).


Prozni ulomci, priče i pjesme prevedeni su joj na dvadesetak svjetskih jezika, uvrštavani u strane i domaće izbore i antologije. Živi i radi u Splitu kao slobodna spisateljica.

Bibliografija
Bit će strašno kada ja porastem, poezija (OŠ “Vjeko Butir”, Kaštela, 1988)
Vječna djeca, poezija (Narodno sveučilište, Split, 1993)
Žensko pismo, poezija (Thema, Zadar, 1999)
Nasmijati psa, kratke priče (AGM, Zagreb, 2006, 2007; Augustschnee, Voland&Quist, Dresden-Leipzig, 2008; Samizdat B92, Beograd, 2009; Blesok, Skopje, 2009; Nyitott Könyvműhely, Budapest, 2010)
Kućna pravila, poezija (Algoritam, Zagreb, 2007, 2009)
Adio. kauboju, roman (Algoritam, Zagreb, 2010; Samizdat B92, 2010)

 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting