Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Nema više životne radosti u vama? Tijelo vam je ukočeno i umorno? Baš za nas takve, stvorili smo Oazu plesa i pokreta. Nisu to dosadne vježbe, niti frustrirajuće plesne škole. Nije to samo za mlade i spretne. To je za sve nas. Ma, morate doći bar jednom. A ako ipak nemate hrabrosti ili vjere da će vam biti ugodno, pišite nam o svojim željama i bojaznima.

Once upon a time... in Europe

 

 

Sa žaljenjem javljamo da je 2. veljače 2017. preminuo Predrag Matvejević. Nakon duge i teške bolesti preminuo je u Zagrebu u 85. godini života, kao jedan od najistaknutijih intelektualaca Balkana i Europe.

 

Predrag Matvejević bio je pisac čija je pojava i značaj u hrvatskoj književnosti pomogla da budemo prepoznati među projektnim partnerima te koristimo i stvaramo kvalitetan sadržaj.

 

Kratki pregled njegova života i rada možete pročitati ovdje.

 

 

Jedan od najistaknutijih intelektualaca Balkana i Europe Predrag Matvejević preminuo je danas u Zagrebu u 85. godini nakon duge i teške bolesti.“Once upon a time...in Europe” (“Jednom davno…u Europi”) je projekt pokrenut od strane "IES Campo de San Alberto" (Noia, Španjolska) u kojemu sudjeluju sljedeće zemlje: Danska, Grčka, Island, Italija, Poljska, Portugal, Hrvatska i Turska.

 

 

Osnovni ciljevi ovog partnerstva su:

  • doprinijeti razvoju kvalitete cjeloživotnog učenja i poboljšanju međugeneracijskog učenja
  • promovirati društvenu koheziju, osjećaj europskog građanstva, međukulturalni dijalog, jednakost spolova, kreativnost i inovativni sadržaj koji se temelji na informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji, pedagogije i prakse za cjeloživotno učenje kroz europsku književnost

Aktivnosti će biti podijeljene u dvije faze:

  • one koje potiču čitanje, pisanje i govorno izražavanje u obrazovanju odraslih kroz odabrana književna djela (debate, brainstorming, pretraživanja… )
  • aktivnosti povezane s korištenjem informacijsko – komunikacijske tehnologije kao alata za pretraživanje i dijeljenje informacija na europskoj razini (korištenje interneta, digitalne kamere i programa, platformi…)

 

Projekt ima cilj postati mjesto susreta, "melting pot", gdje će se miješati povijest, kultura i književnost zemalja sudionica. Želimo da knjige budu točka susreta koja će ojačati međukulturalni i međugeneracijski dijalog između muškaraca i žena, društvenu koheziju i osjećaj aktivnog europskog građanstva. Naš književni brod ukrcat će se na predivno putovanje Europom na kojem će se srušiti granice (diskriminacija na osnovi spola, rase, etničkog podrijetla, religije ili vjerovanja, tjelesnog oštećenja ili invaliditeta, dobi ili spolne orijentacije).

 

Partneri projekta   Dnevnik čitanja   Projektni sastanci

 

 

Web stranica projekta

Moodle platforma

 

 

Ova publikacija nastala je uz financijsku pomoć Europske unije.
Za sadržaj publikacije isključivo je odgovoran autor i ni na koji se
način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

 

 

 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting