Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Naglasak rada Aquilonisa je na pronalaženju, prihvaćanju, uobličavanju, prikazivanju i širenju znanja.

Pisci na mreži - Predrag Pale

Za sudjelovanje pratite POVEZNICU!

POGLEDAJTE SNIMKU SUSRETA!

 

Obzirom na situaciju, odlučili smo u program Pisci na mreži pozvati znanstvenika Predraga Palea koji zna povezati tehniku i živu riječ, koji je  inženjer po genima, obrazovanju, profesiji i pozivu. U svojim 30-ima je otkrio strast za po(d)učavanje, za „aha“ efekt. Gradeći hrvatski Internet u 90-ima, počeo je istraživati primjenu tehnologije u po(d)učavanju. To ga je dovelo do spoznaje da je ključ u metodama, a ne u tehnici ili sadržaju. Kako dobro po(d)učavati istražuje i uči ne samo znanstvenim istraživanjima već i tako da sam uči puno o raznolikim temama, i raznolike teme, ali i podučava najrazličitiju publiku, što različitijim metodama, što različitijim sadržajima. Mnogo se toga još može dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora u programu Pisci na mreži.

Namjera nam je u razgovoru s Predragom Paleom saznati: tko je on, tko su mu bili najdraži učitelji, što ga najviše raduje, što čita, što misli o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njegovi uzori i životni izbori?

Danas,  kada svi hrvatski učenici prate nastavu preko nekih od sustava učenja na daljinu, razgovor sa čovjekom koji od prvih dana Interneta istražuje kako ga koristiti u učenju i podučavanju, više je nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas pročitajte ponuđene članke, potražite na Internetu tekstove o Predragu Paleu da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama u programu. Izbor glazbe, fotografija i scene iz filmova također su dio njegove poruke.

 

Tim „Pisaca na mreži“ prati obavijesti i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i ovaj susret „Pisaca na mreži“ naša će ekipa odraditi od doma! Čuvajmo jedni druge!

#ostanidoma

 

 

Linkovi:

https://hrtprikazuje.hrt.hr/588674/u-svom-filmu-prof-dr-predrag-pale

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/tajna-strast-covjeka-koji-je-doveo-internet-u-hrvatsku-balet-me-tjera-da-pobijedim-strah-i-stid-tijelo-u-pokretu-je-eroticno-molim-vas-plesite/10013569/

 


Voditelji programa Pisci na mreži

Mirela Barbaroša-Šikić, AZOO

Miroslav Mićanović, AZOO

 
 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting