Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Želite poučavati druge, za svoj gušt ili za novac? Nemate prostor? Ne znate kako to oglasiti, naplatiti, organizirati? Niste sigurni te radite li to dobro? surprise Za vas smo stvorili Oazu znanja!  Pogledajte!

Pisci na mreži - Vera Vujović
 

44. Pisci na mreži, 29. travnja (srijeda) 2015. u 17 sati: Vera Vujović

Voditelji programa Pisci na mreži; Mirela Šikić-Barbaroša i Miroslav Mićanović, AZOO

 

Snimku webinara pogledajte:

https://www.youtube.com/watch?v=0vE2LJBrtvE

 

Gošća programa Pisci na mreži je Vera Vujović, autorica koja, kako kaže i kritika, hrabro izaziva „poredak prirode“, prati njezinu nepredvidljivost. Čini se da smisao poezije i jest u „gubljenju glave“, u tome da se prepusti slikama i da se, iznenađuje li nas, razbije „pijukom tlo“. Vjerujemo da će oni koji čitaju njezine pjesme osjetiti dio te lijepe vrtoglavice i neizvjesnosti…

Namjera nam je danas u razgovoru s Verom Vujović, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

 

Ukratko:  htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo  da su za ovu priliku razgovor s Verom Vujović, odnosno njezini tekstovi i njezin nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas  pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu knjige i tekstove Vere Vujović da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

Dodaci

Autorski tekstovi i recenzije

 V. Vujović, Tintana olovka, izbor, 2014.

V. Vujović, Godina nakon Egipta, izbor, 2014.

http://www.aquilonis.hr/dodaci/pisci_na_mrezi/M.Lamot,Godina_nakon_Egipta,recenzija.pdf

http://www.aquilonis.hr/dodaci/pisci_na_mrezi/I.Matijasevic,Tintana_olovka,recenzija.pdf

 

Linkovi  

http://radio.hrt.hr/arhiva/jutro-na-trecem/881/?page=4

http://www.kratkaprica.bloger.index.hr/post/vera-vujovic-ljubomornik-za-zbornik/2321378.aspx


 

 

 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting