Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Ako ste mala organizacija, jeste li znali da ne morate imati svoje servere i softver, već da sve možete besplatno koristiti na Internetu?! laugh Pitajte nas o tome!

Pisci na mreži - Vera Vujović
 

44. Pisci na mreži, 29. travnja (srijeda) 2015. u 17 sati: Vera Vujović

Voditelji programa Pisci na mreži; Mirela Šikić-Barbaroša i Miroslav Mićanović, AZOO

 

Snimku webinara pogledajte:

https://www.youtube.com/watch?v=0vE2LJBrtvE

 

Gošća programa Pisci na mreži je Vera Vujović, autorica koja, kako kaže i kritika, hrabro izaziva „poredak prirode“, prati njezinu nepredvidljivost. Čini se da smisao poezije i jest u „gubljenju glave“, u tome da se prepusti slikama i da se, iznenađuje li nas, razbije „pijukom tlo“. Vjerujemo da će oni koji čitaju njezine pjesme osjetiti dio te lijepe vrtoglavice i neizvjesnosti…

Namjera nam je danas u razgovoru s Verom Vujović, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

 

Ukratko:  htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo  da su za ovu priliku razgovor s Verom Vujović, odnosno njezini tekstovi i njezin nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas  pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu knjige i tekstove Vere Vujović da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

Dodaci

Autorski tekstovi i recenzije

 V. Vujović, Tintana olovka, izbor, 2014.

V. Vujović, Godina nakon Egipta, izbor, 2014.

http://www.aquilonis.hr/dodaci/pisci_na_mrezi/M.Lamot,Godina_nakon_Egipta,recenzija.pdf

http://www.aquilonis.hr/dodaci/pisci_na_mrezi/I.Matijasevic,Tintana_olovka,recenzija.pdf

 

Linkovi  

http://radio.hrt.hr/arhiva/jutro-na-trecem/881/?page=4

http://www.kratkaprica.bloger.index.hr/post/vera-vujovic-ljubomornik-za-zbornik/2321378.aspx


 

 

 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting