Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Jedan od vrlo važnih segmenata poslovanja organizacije je sigurnost informacijskog sustava. Aquilonis nudi hrvatskim korisnicima proizvode koji su ocijenjeni kao najbolji u svojoj klasi, a bitno niže cijene od sličnih proizvoda iste kvalitete. ->>više

Pisci-na-mrezi-Vrabec
 

Snimka Pisaca na mreži od 17.6.2015. je na adresi:

https://www.youtube.com/watch?v=mM6PrlSh4Ug

 

Gost programa Pisci na mreži je Predrag Vrabec,  autor, pjesnik, koji je prošao put od konceptualnosti do sretnih i pomirljivih oblika pjesme u prozi, mikroeseja, zapisa, kratke priče, ali što je najvažnije riječ je o onome koji oblik teksta doživljava kao apsolut i dijagram vlastitoga životnoga kreativnog stanja (duha).

Namjera nam je danas u razgovoru s Predragom Vrabecom, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor s Predragom Vrabecom, odnosno njegovi tekstovi i njegov nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

 

Bilješka o piscu:

 

Predrag Vrabec rođen je u Čakovcu 21. travnja 1955. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao pravnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Bavio se konceptualnom umjetnošću i na neki način je zadržao konceptualni pristup u knjigama koje piše. Tijekom literarnog hoda ostavio je trag u antologijama, panoramama, izborima poezije i proze, a njegovi tekstovi su objavljivani u mnoštvu časopisa i na radiju. Pojedini poetski objekti i intervencije u prostoru rese njegov dom. Trenutačno radi na novom rukopisu radnog naslova Tijelo beskraja. Manje je poznato da je u ranoj mladosti popio bočicu tinte i čašicu rakije što je u njemu probudilo ljubav prema modroj boji i pisanju koja traje do sada. Član je Hrvatskog društva pisaca. Objavio je dva konceptualna rukopisa (Mehanika, Monoton) u sisačkom časopisu Riječi. Trenutno je posvećen razmišljanju o nekim neliterarnim pojavama. Objavio je četiri knjige pjesama u prozi: Juriš lake konjice, Biblioteka Quorum, Zagreb, 1987; Stabla visine, Celeber, Zagreb, 2009; Ormarin, Stajergraf, Zagreb, 2010; Voljeti, HDP, Zagreb, 2013.

 

 

PRILOZI:

Predrag Vrabec: Ormarin II

Predrag Vrabec: Mehanika

Predrag Vrabec: Monoton

Predrag Vrabec: Ormarin

Predrag Vrabec: Protuuteg

Predrag Vrabec: Stablo visine

Predrag Vrabec: Tijelo beskraja - rukopis

Predrag Vrabec: Voljeti

 

Linkovi

http://www.mvinfo.hr/clanak/predrag-vrabec-voljeti

http://www.matica.hr/vijenac/529/Ljubav%20ili%20kataklizma/

www.hrvatskodrustvopisaca.hr/hr/clan/predrag-vrabec-244

www.mvinfo.hr/clanak/predrag-vrabec-ormarin-pjesme-u-prozi

www.mvinfo.hr/clanak/predrag-vrabec-stabla-visine

 

 

Hrvatska književna enciklopedija– pod slovom V

 

 

Voditelji programa Pisci na mreži

 

Mirela Šikić-Barbaroša, AZOO

Miroslav Mićanović, AZOO

 

 

 

Program „Pisci na mreži” održava se u organizaciji
Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Novatvrtke Aquilonis.

 

„Pisci na mreži“ uvršteni su u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje.

Pročitajte višeo dobivanju potvrda.

 

 

 

 
 
 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting