Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Želite poučavati druge, za svoj gušt ili za novac? Nemate prostor? Ne znate kako to oglasiti, naplatiti, organizirati? Niste sigurni te radite li to dobro? surprise Za vas smo stvorili Oazu znanja!  Pogledajte!

Pisci-na-mrezi-Vrabec
 

Snimka Pisaca na mreži od 17.6.2015. je na adresi:

https://www.youtube.com/watch?v=mM6PrlSh4Ug

 

Gost programa Pisci na mreži je Predrag Vrabec,  autor, pjesnik, koji je prošao put od konceptualnosti do sretnih i pomirljivih oblika pjesme u prozi, mikroeseja, zapisa, kratke priče, ali što je najvažnije riječ je o onome koji oblik teksta doživljava kao apsolut i dijagram vlastitoga životnoga kreativnog stanja (duha).

Namjera nam je danas u razgovoru s Predragom Vrabecom, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor s Predragom Vrabecom, odnosno njegovi tekstovi i njegov nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

 

Bilješka o piscu:

 

Predrag Vrabec rođen je u Čakovcu 21. travnja 1955. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao pravnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Bavio se konceptualnom umjetnošću i na neki način je zadržao konceptualni pristup u knjigama koje piše. Tijekom literarnog hoda ostavio je trag u antologijama, panoramama, izborima poezije i proze, a njegovi tekstovi su objavljivani u mnoštvu časopisa i na radiju. Pojedini poetski objekti i intervencije u prostoru rese njegov dom. Trenutačno radi na novom rukopisu radnog naslova Tijelo beskraja. Manje je poznato da je u ranoj mladosti popio bočicu tinte i čašicu rakije što je u njemu probudilo ljubav prema modroj boji i pisanju koja traje do sada. Član je Hrvatskog društva pisaca. Objavio je dva konceptualna rukopisa (Mehanika, Monoton) u sisačkom časopisu Riječi. Trenutno je posvećen razmišljanju o nekim neliterarnim pojavama. Objavio je četiri knjige pjesama u prozi: Juriš lake konjice, Biblioteka Quorum, Zagreb, 1987; Stabla visine, Celeber, Zagreb, 2009; Ormarin, Stajergraf, Zagreb, 2010; Voljeti, HDP, Zagreb, 2013.

 

 

PRILOZI:

Predrag Vrabec: Ormarin II

Predrag Vrabec: Mehanika

Predrag Vrabec: Monoton

Predrag Vrabec: Ormarin

Predrag Vrabec: Protuuteg

Predrag Vrabec: Stablo visine

Predrag Vrabec: Tijelo beskraja - rukopis

Predrag Vrabec: Voljeti

 

Linkovi

http://www.mvinfo.hr/clanak/predrag-vrabec-voljeti

http://www.matica.hr/vijenac/529/Ljubav%20ili%20kataklizma/

www.hrvatskodrustvopisaca.hr/hr/clan/predrag-vrabec-244

www.mvinfo.hr/clanak/predrag-vrabec-ormarin-pjesme-u-prozi

www.mvinfo.hr/clanak/predrag-vrabec-stabla-visine

 

 

Hrvatska književna enciklopedija– pod slovom V

 

 

Voditelji programa Pisci na mreži

 

Mirela Šikić-Barbaroša, AZOO

Miroslav Mićanović, AZOO

 

 

 

Program „Pisci na mreži” održava se u organizaciji
Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Novatvrtke Aquilonis.

 

„Pisci na mreži“ uvršteni su u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje.

Pročitajte višeo dobivanju potvrda.

 

 

 

 
 
 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting