Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Želite poučavati druge, za svoj gušt ili za novac? Nemate prostor? Ne znate kako to oglasiti, naplatiti, organizirati? Niste sigurni te radite li to dobro? surprise Za vas smo stvorili Oazu znanja!  Pogledajte!

Priručnik za neodlučne, posrnule i loše čitatelje

Priručnik za neodlučne, posrnule i loše čitatelje

 

 

Projekt je ciljno usmjeren potrebama učeničke populacije u dobi od 15.-18. godine, kada ta adolescentska skupina obično gubi interes za čitanjem.

 

Metodologijom metakognitivnog pristupa koji učenicima daje alate za razumijevanje i proučavanje pisanih tekstova i raznim motivacijskim aktivnostima implementirati će se najbolje prakse i metode kako bi se definirali najučinkovitiji načini za uspješnu promociju čitanja među neodlučnim, posrnulim i lošim čitateljima. Aktivnosti će učenike potaknuti na interakciju, kreativnost i konačno shvaćanje ključnih koncepata motivacijskih koncepata.

 

Projekt priručnik za neodlučne, posrnule i loše čitatelje tretira pismenost kao bitan dio ljudskog prava na obrazovanje. Pravo na pismenost u ovom projektu pretvara se u pravo na podršku: nitko tko se bori sa pismenosti ne bi trebao biti ostavljen da se s tim bori sam. Ukazujući na potrebe neodlučnih, posrnulih i loših čitatelja, projekt ima za cilj poboljšati njihove vještine čitanja pomažući im da prevladaju nedostatak samopouzdanja u svoje sposobnosti kao i njihov nedostatak motivacije. Primjenom metakognicije i strategija čitanja s razumijevanjem, neposredno uključenih u konačni proizvod ovog projekta, njihovo čitanje postati će mnogo svjesnije i strateško. Takva praksa imati će pozitivan utjecaj na motivaciju za čitanjem omogućujući učenicima vježbanje autnomnosti i sposobnosti razmišljanja sa krajnjim utjecajem na razvoj njihovih samoregulacijskih kapaciteta. Glavni cilj projekta promjena je percepcije neodlučnih, posrnulih i loših čitatelja o njima samima, inkluzijom i radom na različitim tekstovima.

 

Više informacija o projektu i aktualnim aktivnostima možete pronaći na:

 

Webu projekta

 

Facebook stranici projekta

 

 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting