Croatian(HR)English (United Kingdom)

News

One of the most important segments of business of the organization is information system security. Aquilonis offers to croatian customers products that are rated as the best in its class, and substantially lower priced than similar products of the same quality. ->>more

Pisci-na-mreži-Mate-Matišić
There are no translations available.

Pisci na mreži - Mate Matišić

Datum održavanja: 27. svibnja 2015. u 17,00 - 18,30 

Snimka:  https://www.youtube.com/watch?v=EYG2Scsk_jY

 

Snimka

 

 

 

Gost programa Pisci na mreži je Mate Matišić, autor posebne spisateljske energije, ali i onaj kojeg nisu mimoišli ni drugi darovi ni druge nagrade: drama, film, glazba – samo su vrlo općenite natuknice za sve ono što je u životu radio i što radi, stvarao i stvara. Ali jednostavnost s kojom o tome govori, naizgled odsutnost strategija, kao da njegovim čitateljima i slušateljima prkosno dobacuje: to možeš i ti.

Namjera nam jeu razgovoru s Matom Matišićem, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemoda su za ovu priliku razgovor s Matom  Matišićem, odnosno njegovi tekstovi i njegov nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas pročitajteponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu knjige i tekstove Mate Matišića da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

 

Dodaci:

Autorski

Ja sam živi mrtvac svog zavičaja - M. Matišić, Bibliografija, 2015.- odlomak

Anđeli Babilona_- drama_ulomak

Bljesak zlatnog zuba_- drama_ulomak

Božićna bajka_- drama_ulomak

Cinco i Marinko_- drama_ulomak

 

 

Linkovi

Doktorski rad: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/4018/1/Zvjezdana%20Bali%C4%87.pdf

http://www.jutarnji.hr/mate-matisic-i-zrinko-ogresta--pola-godine-smo-u-dnevnoj-sobi-pisali-prvi-zajednicki-scenarij-/1329903/

http://www.24sata.hr/express/mate-matisic-pisem-i-protiv-sebe-i-cesto-se-sokiram-377797

http://www.novilist.hr/Kultura/Knjizevnost/Mate-Matisic-Ne-zelim-kastrirati-svoj-osjecaj-za-pisanje-pisem-kako-moram

http://arhiva.nacional.hr/clanak/31895/mate-matisic-pisac-sokantnih-drama-i-svirac-jazza

 

Voditelji programa Pisci na mreži; Mirela Šikić-Barbaroša i Miroslav Mićanović, AZOO

 

 

Poveznica za sudjelovanje:

https://www.livemeeting.com/cc/mspp/join?id=Pisci+-+Matisic&role=attend&pw=Participant

Program „Pisci na mreži” održava se u organizaciji Ministarstva kulture,
Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Nova i tvrtke Aquilonis.

 

     
 

 

 

 

 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting