Croatian(HR)English (United Kingdom)

News

If you are a small organization, did you know that you do not need to have your own servers and software, but you can use it all on the Internet for free? devil Ask us about it!
 

Pisci na mreži - Branko Čegec, Zoran Ferić, Evelina Rudan, Neven Ušumović i Olja Savičević Ivančević
There are no translations available.

Srijeda, 16. prosinca 2020., 17 do 18:30 sati

POGLEDAJTE SNIMKU SUSRETA!

 

Gosti 100. programa Pisci na mreži bit će Branko Čegec, Zoran Ferić, Evelina Rudan, Neven Ušumović i Olja Savičević Ivančević, koji će i radno i simbolično proslaviti s nama 100. Pisce na mreži! Tema su njihovi autorski životi nakon sudjelovanja u programu, čitanje i pisanje, objavljivanje, nagrade, vrijeme u kojem živimo, koje nas zatječe, vrijeme kojem pokušavamo dati i dajemo smisao, otkrivamo vrijednost „korisne beskorisnosti“, važnost onoga što nam daje i donosi čitanje (i pisanje)!Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autorima u programu Pisci na mreži. Može se dodati da su u naš 100. program Pisci na mreži na poseban način uključeni i dosadašnji pisci sudionici, oni koji su nam davali potporu i koji s nama dijele osjećaj nesagledive važnosti čitanja, pisanja, književnosti, umjetnosti, kulture, koja govori o sretnim razlikama nerijetko nesretnog i pustolovnog svijeta u kojem živimo.

Namjera nam je danas u razgovoru s gostima autorima, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, što se u pitanjima i odgovorima promijenilo od dana našega razgovora u programu? Željeli bismo, kao i u svih 99 susreta do sada, s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor s našim gostima, odnosno njihovi tekstovi i njihov nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu tekstove o našim autorima, autoricama da biste saznali više od onoga što sada znate o njima. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

 

Dodaci

Branko Čegec,Uspon i pad Koševskoga brda / Sarajevo za prolaznike, izbor, 2019.

Zoran Ferić, Putujuće kazalište, ulomak, ulomak, 2020.

Evelina Rudan, Smiljko i ja si mahnemo, izbor, 2020.

Olja Savičević Ivančević,Divlje i tvoje, izbor, 2020.

Neven Ušumović, Dobra vila, priča, 2020.

 

Voditelji programa Pisci na mreži

Mirela Barbaroša-Šikić, AZOO

Miroslav Mićanović, AZOO

 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting