Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

Pišite bez straha po zidovima! Na sastancima, kod brainstorminga, planiranja, kao putokaze ili kod kuće! Savršena igračka za djecu! smiley Ne ostavlja tragove na zidu. Grafiti folija se sama drži na bilo kojoj podlozi.

ESchool4S

Projekt su podržali:

 

Priručnik

o projektu

NOVOSTI i

DOGAĐANJA
Prijave za nastavnike

 

Obrazac za opisivanje projekata/aktivnosti (HRV)

Obrazac za opisivanje projekata/aktivnosti (ENG)

 

Projekt eSchool4S osmišljen je s ciljem stvaranja multinacionalne mreže koja će promovirati uključivanje koncepta održivog razvoja u srednjoškolski kurikulum i pomoći nastavnicima, školama i učenicima da uspješnije i jednostavnije obrađuju teme održivog razvoja.

 

U tu svrhu u sklopu projekta pokrenut će se mreža koja će učiteljima i učenicima podunavske regije olakšati suradnju, razmjenu ideja, iskustava i mišljenja te diskusiju o problemima i pitanjima vezanima uz održivi razvoj. Jedan od ključnih elemenata mreže bit će web učionica kroz koju će nastavnici moći obogatiti svoj nastavni plan i, koristeći informacijske tehnologije, na dinamičan i stimulativan način omogućiti svojim učenicima pristup novim i relevantnim informacijama.

 

Uz međunarodnu suradnju partnera iz Njemačke, Austrije, Madžarske, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Bugarske i Rumunjske kroz razdoblje od 3 godine (siječanj 2014. – prosinac 2016.), oblikovat će se zajednička platforma za suradnju koja će nastavnicima i učenicima omogućiti korištenje suvremenih inovativnih metoda nastave, pružiti mogućnost za suradnju, ali i stjecanje praktičnog iskustva u korištenju informacijskih tehnologija u nastavi. U svakoj zemlji angažirat će se ključni akteri koji mogu pomoći kvalitetnom oblikovanju buduće platforme svojim znanjima, dosadašnjom praksom, iskustvima...

Za uspješnost projekta neizmjerno je važna potpora vladinih agencija i udruga koje imaju mogućnost i resurse doprijeti do svih zainteresiranih nastavnika i ravnatelja, pomoći im i potaknuti ih na sudjelovanje, ali i nevladinih organizacija koje mogu doprinijeti svojim poznavanjem teme i iskustvima kako bi se osigurala relevantnost sadržaja i nastavnicima i učenicima omogućilo upoznavanje s praktičnim djelovanjem za održivi razvoj.

 

Pozivamo nastavnike, udruge, agencije i organizacije koji obrađuju teme održivog razvoja da nam se pridruže i postanu dio projektnog tima te svojim radom utječu na oblikovanje mreže koja će nastaviti samostalno djelovati nakon završetka projekta. Svaki akter koji nam se pridruži može doprinijeti na svoj individualan i poseban način, a rezultate suradnje podijelit ćemo sa svim konzorcijskim partnerima.

 

Koncept održivog razvoja strateški je važan za sve zemlje Europske Unije, a njegova interdisciplinarnost čini ga neizostavnom temom kako prirodnih, tako i društvenih znanosti. Uz  angažman stručnjaka i svih zainteresiranih strana te međunarodnu suradnju, dugoročan utjecaj projekta eSchool4S bit će vidljiv u njegovoj integraciji u srednjoškolski kurikulum.

 

Koordinator projekta: Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ-De).

 

Partneri: Landesakademie für Fortbildung/Personalentwicklung an Schulen (LAK-DE), Pädagogische Hochschule Tirol (PHT-AT), College of Nyíregyháza (TTC-HU), Academia Istropolitana Nova (AIN-SK), e-code Education for Continuous Development (ECD-SK), Aquilonis d.o.o. consultancy for business and management (AQL-HR), Faculty of Philosophy, University of Belgrade (UBG-SR), Aprilov National High School (APG-BU), TERRA Mileniul III Foundation (TMI-RO).

 

Donator: European Commission – The Comenius Programme.

 

Websitehttp://www.eschool4s.eu/

 

Više o projektu, njegovom tijeku i obavezama nastavnika pročitajte u kratkoj brošuri koju smo Vam pripremili!

Možete ju pregledati ili skinuti na: files/eschool4s/eschool4s_brosura_za_nastavike-2015-vr.pdf

 

Tijek projekta možete pratiti u Novostima i događanjima - preporučujemo da pogledate rezultate studije koju smo proveli u sklopu projekta a koja se ticala obrazovanja za održivi razvoj, opremljenosti škola, ICT kompetencijama nastavnika i učenika,...

Pripremili smo u upute za nastavnike za korištenje eSchool4S Moodle platforme koje možete pregledati na našim stranicama.

 

Prijave za nastavnike

Upitnik za nastavnike

Upitnik za NVO

Priručnik o projektu Lession plans za nastavnike eschool4s - alati za nastavnike

 

 

 

 

 

 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting