Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

U okviru L3A programa, na raspolaganju su vam besplatna poslovna predavanja ""Srijedom u L3A" i besplatna opuštajuća pedavanja "Poslije posla". wink  Pogledajte najave.

Pisci na mreži - Branko Čegec, Zoran Ferić, Evelina Rudan, Neven Ušumović i Olja Savičević Ivančević

Srijeda, 16. prosinca 2020., 17 do 18:30 sati

POGLEDAJTE SNIMKU SUSRETA!

 

Gosti 100. programa Pisci na mreži bit će Branko Čegec, Zoran Ferić, Evelina Rudan, Neven Ušumović i Olja Savičević Ivančević, koji će i radno i simbolično proslaviti s nama 100. Pisce na mreži! Tema su njihovi autorski životi nakon sudjelovanja u programu, čitanje i pisanje, objavljivanje, nagrade, vrijeme u kojem živimo, koje nas zatječe, vrijeme kojem pokušavamo dati i dajemo smisao, otkrivamo vrijednost „korisne beskorisnosti“, važnost onoga što nam daje i donosi čitanje (i pisanje)!Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autorima u programu Pisci na mreži. Može se dodati da su u naš 100. program Pisci na mreži na poseban način uključeni i dosadašnji pisci sudionici, oni koji su nam davali potporu i koji s nama dijele osjećaj nesagledive važnosti čitanja, pisanja, književnosti, umjetnosti, kulture, koja govori o sretnim razlikama nerijetko nesretnog i pustolovnog svijeta u kojem živimo.

Namjera nam je danas u razgovoru s gostima autorima, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, što se u pitanjima i odgovorima promijenilo od dana našega razgovora u programu? Željeli bismo, kao i u svih 99 susreta do sada, s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor s našim gostima, odnosno njihovi tekstovi i njihov nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu tekstove o našim autorima, autoricama da biste saznali više od onoga što sada znate o njima. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

 

Dodaci

Branko Čegec,Uspon i pad Koševskoga brda / Sarajevo za prolaznike, izbor, 2019.

Zoran Ferić, Putujuće kazalište, ulomak, ulomak, 2020.

Evelina Rudan, Smiljko i ja si mahnemo, izbor, 2020.

Olja Savičević Ivančević,Divlje i tvoje, izbor, 2020.

Neven Ušumović, Dobra vila, priča, 2020.

 

Voditelji programa Pisci na mreži

Mirela Barbaroša-Šikić, AZOO

Miroslav Mićanović, AZOO

 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting