Croatian(HR)English (United Kingdom)

Novosti

U okviru L3A programa, na raspolaganju su vam besplatna poslovna predavanja ""Srijedom u L3A" i besplatna opuštajuća pedavanja "Poslije posla". wink  Pogledajte najave.

Pisci na mreži - Komentari sudionika

 

Do sada nam se online pridružilo preko 2500 sudionika, a za neke od njih je sudjelovanje u programu već postala tradicija. smiley

Naše sudionike upitali smo smo koja je njihova motivacija za sudjelovanje u ciklusu virtualnih susreta "Pisci na mreži".

 

 

 

Donosimo Vam neke od komentara:

Prilika za virtualno druženje s autoricom, izravni doživljaj nakon čega pisane vedute dobivaju svoju boju.

V.P.Š., hrvatski jezik

 

Webinari pružaju nove mogućnosti u samoobrazovanju i usavršavanju te prenošenju znanja i ideja.

Branimir Vincek, stručni suradnik pedagog

 

Svakodnevno korištenje računala, praktičnost, interesantna tema i zanimljiva gošća samo su neki od poticaja za sudjelovanje u programu. U današnje užurbano vrijeme kada su ljudi zaokupljeni obvezama pruža mogućnost prisustvovanja književnome događanju bez odlaska od kuće.

Dubravka Kosier Čakarun, učiteljica razredne nastave

 

Projekt "Pisci na mreži" omogućuje mi profesionalni rast i  razvoj, praćenje suvremene hrvatske književne scene, kompetenciju kritičkog promišljanja o suvremenim hrvatskim piscima tj. njihovom stvaralaštvu.

Julijana Levak, hrvatski jezik

 

Motivirana sam mogućnošću aktivnog praćenja stručne teme iz vlastitog doma, u vremenu kada je svaka sekunda vremena važna i ispunjena, prednost interneta ostvarena  je na krajnje pozitivan način.

J.Š., hrvatski jezik

 

Novo iskustvo u upoznavanju pjesnika i književnika koje se može uključiti u nastavu ili izvannastavnu aktivnost, a i poslijepodnevnu kavu u virtualnom svijetu s piscem.

D.Č., hrvatski jezik

 

Zainteresirao me ovakav način susreta sa suvremenim piscima, a pohvalno je da je netko napokon pokrenuo i pitanje razvijanja kulture čitanja, kako kod odraslih tako i kod djece. Čim se spomene računalo, djeca se zainteresiraju, osobito ako im se nude interaktivni sadržaji.

S.F., hrvatski jezik

 

Redovito sudjelujem u ovome programu s učenicima jer smatram da je odličan način za upoznavanje suvremene hrvatske književnosti i za poticanje čitanja i interesa za suvremenu književnost, ali i suvremeni svijet uopće.

Zlatka Grahovec, hrvatski jezik

 

Za sudjelovanje u ovom programu motivirala me je činjenica kako je ovaj tip predavanja dostupan svima, u svako vrijeme i sa svakog mjesta.

Aleksandra Brkić

 

Motivacija mi je sudjelovati u stručnoj edukaciji putem novih tehnologija, upoznavati tijekove u suvremenoj književnosti i upoznavanje s djelima suvremenih autora. Jedan od razloga je i vječna potraga za sredstvima obogaćivanja nastave.

Gordana Bartol

 

Kako živim u Vinkovcima jako mi se činilo zanimljivim sudjelovati na jednom stručnom skupu u Zagrebu i u isto vrijeme biti u Vinkovcima. Čini mi se da će ovakav model stručnog skupa možda jednoga dana postati i obrazac budućnosti, jer zadovoljava sve kriterije: usavršavanje, aktualnost, ekonomičnost, transparentnost. Sve to me je zanimalo kako funkcionira i zato sam željela sudjelovati u programu.

H.V., hrvatski jezik

 

Bez muke do doživljaja i saznanja!

M.M.

 

Pisci na mreži postali su već tradicionalan susret.

Dunja Janko

 

Ljubav prema čitanju i knjizi, te upoznavanje mladih autora s kojima se ne susrećemo u medijima jer su oni još uvijek nešto novo za kojima trebamo sami tragati, upoznavati ih i čitati njihova djela. Ovo mi je drugi put da sudjelujem u programu pisci na mreži i oduševljena sam jer na taj način mogu dobiti više informacija o životu i stvaranju mladih autora.

T.B.H., hrvatski jezik i književnost

 

Ljubav prema knjizi i čitanju je jedna od najbitnijih sastavnica mog zanimanja pa mi se ovo učinilo genijalnim načinom da iz svog malog mjesta, iz svog doma imam mogućnost sudjelovati na susretu s književnicima.

Ana Marinić, knjižničarka

 

Redovito pratim Pisce na mreži. Zanimljivo, korisno, edukativno, suvremeno.

Julijana Levak, hrvatski jezik

 

Nova životna radost, pročitati i slušati književnicu o kojoj do sada nisam znala ništa. Jako me veseli svaki novi susret na mreži, doma je, ne gnjavim i ne gnjavi me ravnatelj zbog putnih troškova i konačno, uključena sam u edukaciju po mojoj mjeri. Projekt Pisci na mreži zaista zaslužuje naziv edukacija jer se nas nastavnike sve češće uključuje u sve i svašta i to se nazove edukacijom, a često smo mi educiraniji od takozvanih edukatora.

M.B.

 

Uvijek iznova potvrđujem da sam izrazito zadovoljna ovakvim načinom motivacije (i profesora) za stalnim čitanjem hrvatskih književnika, meni bi neki od ovdje upoznatih književnika i promakli jer tijekom školske godine gotovo sve se uglavnom svodi na čitanje učeničkih eseja, njihovih dnevnika čitanja, školskih zadaća i kontrolnih, dakle - ovaj program, zvan osvježenje, izvrsno!

Dubravka Cundeković, hrvatski jezik

 

Elektronička pošta s pozivnicom me uvijek podsjeti i razveseli da je vrijeme za Pisce...    

M.B.

 

Pročitajte i članak Dore Ramušćak, učenice Gimnazije Čakovec!

 

Hvala Vam svima heart

 

 
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting