"Oba susreta („Pisci na mreži“ op.u.) održana su kad sam ja imala nastavu ujutro, stoga su se učenici uključivali od kuće, neki sami, a neki su kod kuće okupili društvo. Uključili su se učenici drugih razreda i iskreno su zadovoljni, a i ja jer osjećam da ih suvremena hrvatska književnost počinje sve više zanimati i da sami posežu za knjigama nekih autora i prijavljuju pročitane knjige (preporučuju) cijelom razredu.  Jako mi je drago kad to čujem jer shvaćam da  su tek drugi razred, a polagano stječu naviku praćenja suvremene hrvatske književnosti (barem neki od njih).
 
Nekima od njih intrigantna je sama ideja on line susreta, nekima razgovor s piscima (jedan je dečko komentirao da mu je odlično što pisci zaista odgovaraju na pitanja, a ne drže predavanja).  Odvojili smo vrijeme i za čitanje ulomaka i komentiranje Ferićevih priča na satu, a i ulomaka iz romana Hotel Zagorje. Baš smo početkom godine u jednom razredu kao izbornu lektiru odabrali Glasom protiv topova, a odlučili smo pridodati i taj roman (nešto je teže nabaviti roman u knjižnicama, neki ga učenici traže već mjesecima, a ja sam zamolila našeg knjižničara da naruči  više primjeraka za knjižnicu).
 
Dakle, izrazito pohvaljujem ideju, trud i realizaciju i hvala Vam što ste nas uključili! Mislim da će projekt u potpunosti ostvariti svoju svrhu i drago mi je što učenici ovako dobivaju potvrdu da je književnost nešto  suvremeno, svakodnevno, sveprisutno…
 
Također, bilo bi odlično ukoliko biste nam mogli najaviti sljedeće pisce (ili sljedećeg pisca) i ranije (ako to dopušta sama organizacija) jer ima onih učenika koji bi se željeli još bolje pripremiti za susret.
 
U svakom slučaju, i dalje smo s vama na mreži!"
 

Zlatka Grahovec